Наденички с вино и ябълки

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Администратор
1k1k2k
Наденички с вино и ябълки1 / 2
22/02/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
40 мин.
Порции
2
"Тайната на така обичаните по цял свят немски наденички е в ... ябълките?! Предизвикваме ви да опитате тази невероятна комбинация"

Необходими Продукти

  • бяло вино - 300 мл сухо
  • наденички - 250 г
  • ябълки - 2 бр.
  • масло - 70 г
  • канела - 1/2 ч.л.
  • бульон - 200 мл пилешки или зеленчуков
  • лук - 1/2 глава
  • кафява захар - 2 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сипете виното в тиган да заври и пуснете наденичките да се варят за 10-тина минути.

През това време обелете и настържете лука. Обелете и ябълките, разрежете ги на 4, махнете сърцевината и ги нарежете на резенчета. В отделен съд разтопете малко масло.

Извадете наденичките от виното и ги запържете в маслото на слаб котлон. Прибавете лука към виното заедно с ябълките, бульона, канелата, захарта и останалото масло.

Щом сместа заври, намалете котлона и варете докато ябълките омекнат, а течността се посгъсти. Поднесете пържените наденички с вкусния ябълков сос.

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: