Gotvach.bg»Рецепти»Палачинки»Немска палачинка

Немска палачинка

Maria KostoffMaria Kostoff
Помощник Готвач
3283081k
Немска палачинка
Снимка: Anka Neykova
1 / 3
09/04/2013
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
45 мин.
Порции
4
"Опитайте тази експресна, вкусна и пухкава Немска палачинка! Развихрете се с гарнитура по избор и свежи плодове!"

Необходими Продукти

  • яйца - 5 бр. големи
  • прясно мляко - 1 ч.ч.
  • брашно - 1 ч.ч.
  • захар - 3 с.л.
  • сол - 1/3 к.л.
  • ванилия - капки есенция
  • лимони - 1 ч.л. настъргана кора, може и от портокал
  • масло - 1/2 пакетче краве
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сложете мекото масло в тава с незалепващо покритие с диаметър около 25 см и я пъхнете в затоплената на 200 градуса фурна.

Разбийте леко яйцата, колкото само да се смесят жълтъците и белтъците. Добавете към тях прясното мляко, брашното, захарта и солта, настърганата цитрусова кора и ваниловата есенция. Хубаво разбийте сместа и я сипете в тавата с разтопеното масло, което сте разстелили по дъното и стените на тавата.

Сложете немската палачинка да се пече за 15 минути на 190-200 градуса, след това намалете на 170 градуса и доопечете за още 15 минути. По време на печенето на немската палачинка не отваряйте фурната.

Когато е готова, изключете фурната, отворете леко вратата й и оставете палачинката вътре за 10 минути. Това се прави с цел да не се получи много рязка промяна в температурата и палачинката, която трябва да се е надула добре, да спадне.

Поднесете палачинката поръсена с пудра захар по желание, а може да я гарнирате с мед и плодове.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
511
42
31
21
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Anka Neykova
Anka Neykova
по принцѝп в немската палачинка не се слага лимонова кора ,..немцѝте го сервират с кленов сироп ,аз също го направих и много ми харесва немската палачѝнка с изключение че не сложих есенцѝя и лѝмонова кора. направих го по традицѝонният начин ,както я приготвят немците .
04.01.2017 22:31
веси
веси
Това го ядем от преди 50 години.Наричаме го млечник
29.02.2016 13:59
zoia
zoia
of naprav nemska
22.06.2013 21:56
Татяна Димитрова
Татяна Димитрова
Направих я.Много ми хареса!Браво за рецептата!
04.06.2013 18:16
2