вторник, 25 октомври 2011 г.

Супа от леща и кренвирши Франкфуртер

Продукти за 4 порции:
1 ч.чаша леща
50 гр. бекон
1 морков         
1 глава лук
2 суп.л. брашно
4 бр. кренвирши Франкфуртер
6 ч. чаши вода
1 стрък праз
1 стрък целина
1 суп.л. слънчогледово олио
1 суп.л. винен оцет
1 суп.л. кетчуп
Черен пипер
Сол

Приготвяне:
Лещата се почиства, измива и се вари в НЕподсолената вода. След като омекне се добавят нарязаните на дребно бекон, моркови, праз и целина. Отделно се запържва нарязания на дребно лук, към него се добавя брашното и се бърка до златист цвят, след което се разрежда с около половин чаена чаша от врящата течност при непрекъснато разбъркване и се добавя оцета. Получената смес се връща при лещата и се вари още 10-15 минути. Накрая се добавят кренвиршите и кетчупа и се овкусява със сол и черен пипер. Супата се сервира топла.