рецепта

Топла немска салата с бекон и яйца

Топла немска салата с бекон и яйца

4.2 5 5

Немска кухня

Българска

Рецептата "Топла немска салата с бекон и яйца" беше добавена на

5 коментара

Продукти

яйца 4
4 резена бекон, нарязан на дребно
пресни картофи, дребни 750 г
2 кисели краставички, нарязани на дребно
ситно нарязан магданоз 1 с.л.
(160 мл) майонеза 2/3 ч.ч.
1/3 ч.ч. (80 мл) заквасена сметана
лимонов сок 2 ч.л.

• Яйцата се сваряват и се разрязват на две.

• Беконът се запържва в тиган и се оставя върху кухненско руло, за да се отцеди.

• Картофите се сваряват и се разрязват на две.

• Краставичките, магданоза, сметаната, майонезата и лимоновия сок се смесват.

• Сместа се поставя в тиган на тих огън се нагрява .

• В купа се поставят яйцата, беконът и картофите.

• Отгоре се заливат с топлия сос и внимателно се разбъркват.

• Топлата немска салата с бекон и яйца се поднася веднага.


Бележки
** Яйцата и беконът могат да бъдат приготвени предварително, но картофите и соса непосредствено преди сервирането.