вторник, 25 октомври 2011 г.

Телешки черен дроб по Берлински

Продукти за 4 порции:
700 гр. телешки черен дроб
120 гр. ябълки
200 гр лук
3 суп.л. брашно
60 гр. краве масло
1 суп.л. захар
Сол
Черен пипер

Приготвяне:
Ябълките се обелват, нарязват се на шайби, почистват се от семената и се запържват в част от маслото като се карамелизират леко със захарта. В отделен съд се запържва в останалата част от маслото нарязания на шайби и паниран в брашно лук, след което се изважда и се отцежда върху кухненска хартия. В същата мазнина се запържва черния дроб - нарязан на парчета, паниран в брашно и овкусен със сол и черен пипер. Изпърженият черен дроб се разпределя в чинии за сервиране, върху него се слагат шайба ябълка и кръгчета лук. Готовото ястие може да се гарнира с пюре от картофи.