Gotvach.bg»Рецепти»Риба»Пържена Риба»Панирана пъстърва

Панирана пъстърва

Elena TodorovaElena Todorova
Готвач
9497524k
Панирана пъстърва1 / 2
09/10/2013
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
35 мин.
Порции
4
"Пъстървата пригответе панирана - за гарнитурата ще я мислим после"

Необходими Продукти

  • риба - 8 бр. филе (около 800 г)
  • лимони - 1 бр.
  • яйца - 1 бр.
  • прясно мляко - 2 - 3 с.л.
  • галета
  • брашно
  • олио - за пържене
  • масло - 60 г
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете внимателно филетата от кости и кожа, овкусете ги със сол и черен пипер и ги напръскайте с лимонов сок. Оставете филето да се маринова за около 20 минути в хладилник.

Разбийте яйцата с млякото. Оваляйте рибните филета последователно в брашно, разбити яйца и галета, след което изпържете в силно сгорещена мазнина до готовност.

Извадете в затоплена чиния, полейте със сгорещено масло и поднесете гарнирани с пресен магданоз и резени лимон.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.1
55
42
32
21
10
Дай твоята оценка: